Bijeenkomsten
Vandaag gaan we bewegen met Switch2move voorheen Dance Fot Health van Andrew Greenwood.
Switch2move wil een beter dagelijks leven creëren voor ouderen en in het bijzonder voor mensen met gezondheidskwesties als dementie en Parkinson.

Switch2move brengt mensen in beweging, vanuit eigen kracht waardoor sterkten, zwakten en behoeften worden geuit in de beweging. Eigen regie en eigen kracht zijn niet voor iedereen vanzelfsprekend. We begeleiden mensen daarin met behulp van dans en muziek. Onze ‘active ageing’ programma’s leiden tot fysieke, mentale en sociale verbeteringen. Mantelzorgers zien ook de effecten voor henzelf; meer plezier en verbinding, minder stress.


Parkinson Midden Brabant

Geachte mevrouw, geachte heer,

Ergens in 2011 kwamen in het Elisabethziekenhuis een 10tal mensen bij elkaar om te praten over de oprichting van een Parkinsoncafé in de regio Tilburg.

April 2013 was het zover: de eerste bijeenkomst met ’n groot aantal gasten uit de regio Midden Brabant was een feit. De maatschappelijke, verbindende functie werd al snel duidelijk door de blijvende grote belangstelling en daaruit voortvloeiende waardevolle vriendschappen.
De maandelijkse informatieve maar ook ontspannende bijeenkomsten voor mensen met de ziekte van Parkinson en hun partner / mantelzorger werden destijds georganiseerd in restaurant De Financiën in Loon op Zand en sinds enige jaren in hotel-restaurant De Druiventros in Berkel-Enschot.

En nu vieren we het 10-jarig bestaan van ‘ons’ Parkinsoncafé. Dat doen we natuurlijk feestelijk, en daarom hebben we een mooie dag samengesteld met toespraken, drankjes, terugkijken naar het verleden, mooie muziek, lekker eten, humor en ’n vooruitblik naar onze toekomst.

We zouden het een eer vinden en zeerop prijs stellen als u ter gelegenheid van ons jubileum onze gast zou willen zijn.

26 april 2023 bij hotel-restaurant De Druiventros, Bosscheweg 11 in Berkel-Enschot.

vanaf 10.30 uur bent u hartelijk welkom,
vanaf 12:30 uur uitgebreide lunch,
15:30 uur sluiten de feestelijkheden

We stellen het zeer op prijs als u in verband met de organisatie aangeeft of u komt en of u deelneemt aan de lunch via info@parkinsoncafemiddenbrabant.nl

Met vriendelijke groet en graag tot de 26ste april,
namens alle leden van de werkgroep van Parkinsoncafé Midden Brabant, Hans Coehorst, voorzitter.                                              
 
Parkinson Op Maat is onderdeel van het Expertisecentrum van Parkinson & Bewegingsstoornissen in het Radboudumc in Nijmegen.
Wij voeren met ons team verschillende wetenschappelijke onderzoeken uit naar de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen.
Wellicht heeft u al ooit van één van onze onderzoeken gehoord. Bij diverse onderzoeken wordt er een onderzoekshorloge gedragen door onze deelnemers. Sinds kort zijn we ook gestart met medicijnonderzoek.
Via onze website kunt u alvast veel informatie vinden: www.parkinsonopmaat.nl

We zouden het erg leuk vinden om meer te vertellen over wat onze verschillende onderzoeken precies inhouden en wat het betekent om deel te nemen aan wetenschappelijk onderzoek.
We blijven altijd op zoek naar deelnemers voor het onderzoek, want zonder hen kunnen we parkinson de wereld niet uit helpen of afremmen.
We zullen dan uitgebreid vertellen over de verschillende onderzoeken die lopen, naar welke mensen we op zoek zijn en hoe u zich kunt aanmelden voor onderzoek. Ook nemen we dan graag folders mee om uit te delen.

Rolstoelvriendelijke route in Oisterwijk


Nadat ieder op eigen gelegenheid bij het startpunt is gearriveerd gaan we onder begeleiding van Frans Kapteijns, een ervaren gids, een gezellige, leerzame en ontspannen treintoer maken door de trots van Oisterwijk.
Door Oisterwijk zelf, en natuurlijk door de bossen en langs de vennen. De rondrit eindigt bij Brabants Natuurpoort groot Speijk en hier kunnen we even heerlijk ontspannen op het mooie bosterras of binnen lekker opwarmen bij de open haard onder het genot van bij voorbeeld een latte macchiato en een vers appelgebakje. Nadien worden we natuurlijk weer terug gebracht naar ons startpunt.
De precieze starttijd en het startpunt is nu nog niet bekend. (Waarschijnlijk om ’n uur of twee ergens in Oisterwijk). Informatie hierover volgt

Nieuws bericht